MHP'den paket tepkisi

MHP

``Demokrasi paketi, PKK paketi gibi``

MHP’den paket tepkisi

MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokrasi paketine tepki göstererek, paketin PKK`nın tehditleri ile hazırlandığını öne sürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın 1.5 ay önce “Ana dilde eğitim yok, özel okullarda da yok. Biz ülkemizi bölecek adımları atamayız” şeklindeki açıklamalarını anımsatan Erkul, “Şimdi ne oldu da böyle bir paket hazırlandı? PKK`nın tehditleri sonucu hatta müzakerelerde varılan mutabakatlarda yapılması istenenler olarak hazırlandı. Türkiye`ye sınıf atlatacağız yalanıyla sunuldu. PKK`ya verilen bir niyettir. PKK`lı teröristlerin tetikten ellerini çekmeleri karşılığında verilen bir rüşvettir. Çeşitli PKK sözcülerinin dile getirdiği konuları içermektedir. Ana dilde eğitim bir egemenlik talebidir. Bundan dolayı Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu paketi masum görmüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti için ciddi bir tehdit olarak görüyoruz”dedi.

-Milletimizin geleceği için tehdit oluşturacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu paketi şehitlerin vasiyeti olarak sunmasını da eleştiren Erkul “ PKK`nın talepleri doğrultusunda böyle bir paket hazırlamak ve şehitlerin vasiyeti diye sunmak ancak Recep Tayyip Erdoğan`ın yapacağı bir iştir. MHP olarak biz bu paketin milletimizin geleceği için yaratacağı tehditleri anlatacağız. Bu paket PKK`ya bir ateşkes çağrısıdır”diye tepki gösterdi.



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı